Roland Márkaszerviz
Cím Törökbálint, FSD Park 3. épület
E-mail service(a)rolandee.hu
Telefon 06-23-511010

Terméktámogatás

Ha azt tapasztalja, hogy a készüléke nem megfelelően működik, kérjük, hogy először a támogatási oldalon található információk segítségével próbálja meg elhárítani a felmerült problémát. Ezen az oldalon több olyan hasznos információ található, amelyek néhány kattintással elérhető, letölthető. Így elkerülhető a termék szervizbe küldése, és kimaradás nélkül használhatja készülékét.

Felhasználói kézikönyvek

Mielőtt szervizbe vinné a készüléket, kérjük, hogy tanulmányozza át figyelmesen a készülék felhasználói kézikönyvét, elképzelhető, hogy így gyors megoldást talál a problémájára.
Amennyiben nincs kézikönyve, akkor a szükséges dokumentációt megtalálja alább magyar vagy angol nyelven. A termékek kezelési útmutatói mellet műszaki specifikációkat és sok más egyéb hasznos információt is talál ezeken az oldalakon.

Szakértői tanácsadási szolgáltatás

Ha műszaki jellegű vagy a kezeléssel kapcsolatos kérdései vannak a készülékekkel kapcsolatban, akkor vegye igénybe a Roland támogatási és szakértői tanácsadási szolgáltatását. Meg kell még említeni a Roland magyar vagy külföldi fórumait, ahol több ezer felhasználóval oszthatja meg tapasztalatait, teheti fel speciális kérdéseit.

Adapterek

A hálózati adapterrel működő termékeknél nagyon fontos, hogy mindig a megfelelű típusú adaptert használja. A Roland készülékek adaptereinek összefoglaló táblázata itt érhető el:

Szoftverek

Sok problémánál egy újabb verziójú szoftver telepítése lehet a megoldás. A szükséges program és a telepítési útmutató a Roland hivatalos oldaláról letölthető:

Adatok visszaállítása

Néha a készülékben tárolt adatok és paraméterek nem megfelelő tartalma okoz gondot: a gyári állapot visszaállítása (a felhasználói kézikönyvben leírtak szerint) orvosolhatja a működési zavart. Fontos: egyéni beállítások elmentése és visszaállítása!
A Roland készülékek inicializálásának összefoglaló leírását itt találja.

Gyakran Ismételt Kérdések

Nem működik az automata kiséret a szintetizátoromban.
Az EM-10/20/25/30/50/55 szintetizátorokban a kiséret automatika a gépkönyvekben leírt módon ki- és bekapcsolható.
A BOSS DB-30 metronóm a fülhallgató csatlakoztatása után újraindul.
A készülékben található gombelem (CR2032) merül, a fülhallgató működtetéséhez szükséges teljesítményt már nem tudja biztosítani. Kérjük, hogy cserélje ki az elemet.
Okozhat-e problémát a keverők bemenetén gyakran bekapcsolva felejtett fantomtáp ?
A hangosításhoz használt keverők bemenetére kapcsolható fantomtáp a kondenzátormikrofonok működéséhez szükséges. Tartós használata más jelforrások esetén meghibásodásokat okozhat: károsítja az analóg hangerő pedálok (pl. BOSS FV-500L) potméterét, a digitális hangszerek LINE OUT kimeneteinek több alkatrésze is elromolhat a +48V jelenléte miatt.
A beépített hangszórós és adapteres szintetizátorom hangja recseg nagyobb hangerő esetén, a hangszer néha újraindul.
A készülékhez jelenleg használt hálózati adapter a szükséges teljesítmény leadására nem képes. Mindig a készülékhez feszültségben, teljesítményben és polaritásban illeszkedő tápegységet használjon.

Szerviz

Amennyiben a fenti lépéseken keresztül nem oldódott meg a probléma, kérjük hívja a magyarországi szervizünket a +36 23 511010 telefonszámon vagy küldjön levelet a service(a)rolandee.hu email címre. Készséggel segítünk mind a hiba azonosításban és megoldásában, mind az esetlegesen szükséges szervizfolyamat (pl. alkatrész rendelés a gyárból) indításában és egyéb, más jellegű kérdések megválaszolásában.